Paardenpension Zieltjens


Ga naar de inhoudsopgave

Kolibria

Fokkerij

Kolibira S (Darwin x Symphonie x Amor)

Ster, preferent, prestatie, PROK en IBOB s 8,5 d 8,5 g 7
Kolibria is geboren in 1992 en op 4 jarige leeftijd is ze in ons bezit gekomen.
Toen begon het plezier wat we aan haar beleefd hebben en alle behaalde successen.

Klik hier voor een KWPN Nakomelingenoverzicht in PDF, klik na het bekijken op de button voor vorige pagina van uw browser.

uitgebreide pedigree http://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/28266
typ bij zoek een paard kolibria s
1997: Kolibria wordt ster én dagkampioen op de fokdag in Dalem. Ze had hier haar 1e veulen, Passoa Z, een hengstje van Excellent W aan de voet. We wisten toen nog niet hoe bijzonder Kolibria en haar kinderen waren. We waren nog maar net begonnen en nog beginners in de fokkerij en sport. Passoa is als veulen verkocht en helaas nooit uitgebracht in de sport.


1998: Rambo Z wordt geboren, wederom een hengstveulen uit Gribaldi, hij is ook als veulen verkocht en gaat nu door het leven onder de naam Raspoetin. Helaas is ook Raspoetin uit beeld maar we weten wel dat hij Z2 met 6 winstpunten is.


1999: Sandokan Z, de 3e zoon van Kolibria wordt geboren. Zijn vader is Jazz. Sandokan liet ons inzien wat voor goede paarden Kolibria bracht. Op 3 jarige leeftijd viel dressuuramazone Chantal van Veen als een blok voor hem en is hij in haar bezit gekomen. Sandokan is de eerste nakomeling die voorgebracht is op de keuring, hij werd ster.

Chantal heeft hem in vlot tempo naar het Z1 +6 gereden met vele 1e prijzen. Door gezinsuitbreiding is Chantal in 2008 gestopt met wedstrijd rijden en loopt Sandokan niet meer in de sport, erg jammer want er zat nog veel meer in deze combinatie.


2001: Ushi Z, Kolibria haar 4e zoon wordt geboren, zijn vader is Flemming. Ushi groeit uit tot een prachtig mooi paard met een gouden karakter: een toppaard!
Ushi is echt onze favoriet en ook Ushi wordt ster op de keuring.
Chantal van Veen zag dit ook en wilde dolgraag met hem starten en ze rijden binnen 2 jaar naar het Z +7 met bijna alleen maar 1e plaatsen en vele complimenten van de jury’s.


2003: Whizard Z, de 5e zoon op rij wordt geboren, zijn vader is OO7. Toen Whizard zadelmak was en klaar om te starten werd het Chantal toch wat veel met 3 paarden op wedstrijd. Ze had op dat moment plannen voor een gezin en er was erg veel belangstelling voor Ushi en na veel slapeloze nachten en wikken en wegen is Ushi verkocht om verder de sport in te gaan.
Helaas is door privé omstandigheden van de nieuwe eigenaar van Ushi zijn sportcarrière op een laag pitje komen te staan.

Inmiddels heeft Sabrina Melotti het vaandel van Chantal overgenomen betreffende Whizard. Ook Whizard heeft op de keuring zijn ster gehaald en daarmee heeft Kolibria haar predikaat preferent verdiend. Whizard is ook een paard met veel uitstraling en super karakter en zeer veel bereidheid om te werken.
Sabrina en Whizard zijn in 1,5 jaar naar het Z gereden met heel veel 1e plaatsen. Daardoor werd Kolibria prestatie. Deze combinatie is nog steeds actief in de sport, zie daarvoor de uitslagen op de wedstrijdpagina.


2006: Bentley Z, het 1e merrieveulen van Kolibria wordt geboren, haar vader is Lingh.
Ook Bentley heeft zeer veel talent en Sabrina heeft haar gelijk in het L1 gestart en kwam met 214 en 195 punten thuis. Dat zijn dus gelijk 5 winstpunten! Dat belooft wat voor de toekomst! Zie hiervoor ook de uitslagen op de wedstrijdpagina.


2007: Chanti Z, het 2e merrieveulen wordt geboren, haar vader is Valdez. Chanti is net terug uit de opfok en wordt momenteel voorzichtig aan beleerd maar beloofd ook veel goeds voor de toekomst!

2008: Dakota Z, het 3e merrieveulen wordt geboren, volle zus van Chanti want ook haar vader is Valdez. Dakota mag nog lekker even groeien in de opfok.

Dakota is helaas het laatste veulen van Kolibria want we hebben haar met veel pijn en verdriet moeten laten inslapen eind 2008. Kolibria had heel veel last van haar luchtwegen en we vonden het genoeg geweest.


2009: Op 19 juli 2009 is Whizard met succes gestart in de klasse Z.
Whizard behaalde samen met Sabrina Melloti een eerste plaats met 209 punten.
Deze classificatie is voor ons erg bijzonder omdat hierdoor Kolibria het predikaat Prestatie postuum op haar naam heeft gekregen. Wij zijn dus erg trots op Whizard en Sabrina!

Whizard heeft dit predikaat niet in zijn eentje op haar naam kunnen zetten, zijn grotere broers zijn hem voor gegaan respectievelijk:
Raspoetin Z v Gribraldi Z2,
Sandokan Z v Jazz Z1,
en Ushi Z v Flemminhg Z1

Kolibria was al ster preferent en met Prestatie daaraan toegevoegd mag dat beslist een hele Prestatie worden genoemd !!


2010: Bentley is inmiddels gedekt door Uphill en gaat misschien het stokje van haar topmoeder overnemen.


Wij hebben ondertussen ook nog een leuk mailtje gekregen over Kootje haar jonge jaren en wel van de amazone Belinda die Kootje toendertijd een aantal maanden heeft gereden voor de IBOP. Belinda is inmiddels verhuisd naar Limburg en zat op Horsetelex wat rond te kijken en kwam daar Kolibria weer tegen na zoveel jaren.
Ze stuurde ons de volgende mail:

Hallo Annelies,

Een hele mooie staat van dienst van Kolibria S. Ondanks de niet altijd makkelijke momenten in die tijd, denk ik met heel veel vreugde terug aan die periode dat ik haar mocht rijden.

Kootje was in alle opzichten dat paard, wat je als ruiter het gevoel kon geven dat de wereld aan je voeten lag. Ze was een hele fijne merrie. Ze kon je elke keer weer kippenvel bezorgen en zelfs tot tranen toe roeren.

Ze kon je op slag al je zorgen doen vergeten met haar onbegrensde bereidwilligheid, lichtvoetigheid en talent. Ik ben heel blij dat alles meegemaakt te mogen hebben waar velen alleen van kunnen dromen.

Heel veel succes met jullie fokkerij.

Met vriendelijk groet,
Belinda.

Home | Faciliteiten | Contact | Nieuws | Fokkerij | Fotogallerij | Wedstrijduitslagen | Ruiters | Te Koop | Onderlinge Wedstrijd | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu